ŞTIRI SIBIU – REGIONAL – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
117

Reținut de polițiști

În ziua de 15 martie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au reținut un minor de 16 ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 24 spre 25 februarie a.c., minorul ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Pitești, de unde ar fi sustras mai multe produse alimentare și băuturi alcoolice.

Minorul a fost condus la sediul secției, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 15 martie a.c.,  polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 29 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 118 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat cu 1.305 lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind aplicată măsura complementară a reținerii permisului de conducere și eliberare a unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulație, perioada de suspendare a dreptului de a conduce fiind de 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 15 martie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Secției 1Poliție Pitești au depistat un bărbat de 65 de ani, din București, care conducea un autoturism pe strada Depozitelor, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului.

  •  

Conducea un autoturism neînmatriculat

În ziua de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au depistat un bărbat de 32 de ani, din Găești, județul Dâmbovița, care conducea un autoturism neînmatriculat sau neînregistrat, pe raza localității Albota.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că autoturismul era radiat din circulație din luna mai 2021.

În cauză a fost întocmit dosar penal condorm art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt la plângere prealabilă.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că o femeie de 36 de ani, din Ștefănești, ar fi sustras, în perioada decembrie 2021- februarie 2022, mai multe bijuterii și bani, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, dintr-o locuință, din municipiul Pitești, unde era angajată ca îngrijitoare.

Reamintim că, la data de 03 martie a.c., femeia a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pe parcursul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt la plângere prealabilă.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 03 februarie a.c., o femeie de 25 de ani, din localitatea Tamați, județul Bacău ar fi sustras, din locuința unui bărbat din municipiul Pitești, pe care l-ar fi cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare, suma de aproximativ 4.000 de euro,după care ar fi părăsit locuința acestuia, fără a oferi detalii despre identitatea sa sau locul unde urmează să se deplaseze.

Reamintim că, la data de 08 martie a.c., femeia a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pe parcursul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat parțial.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Activități preventive desfășurate de polițiști

În ziua de 15 martie a.c., poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliție au desfășurat o activitate preventive în cadrul campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuinţe, săvârşite de persoane care pretind calitatea de reprezentanți ai unor companii de utilități sau prin nesocotirea încrederii.

Activitatea s-a desfășurat cu membrii unor asociaţii de proprietari din cartierul Nord, fiind purtate discuții cu locatarii, dar și distribuite materiale cu caracter preventiv-informativ.

De asemenea, s-a atras atenția locatarilor cu privire la evitarea depozitării bunurilor pe scara blocului, cum ar fi bicicletele, cărucioarele și trotinetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.