Ştiri Sibiu – ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI, PE ARTERELE PRINCIPALE DIN JUDEȚUL SIBIU

0
191

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri au fost prezenți pe arterele principale din județ, unde au acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002 cu amenzi în valoare totală  de aproximativ 49.000 lei și au reținut în vederea suspendării 14 de permise de conducere, din care 5 pentru depășirea vitezei regulamentare .

Totodată, polițiștii au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple relevante:

La data de 3 august, în jurul orei 13:00, pe str. Vasile Aaron din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat de 55 de ani din Sibiu.  

Testarea conducătorului auto cu aparatul etilometru a avut drept rezultat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere iar autoturismul este neînmatriculat.

Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere, iar în urma administrări probatoriului, au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, în Centrul de Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere legală. 

La data de 3 august, în jurul orei 01:00, pe Calea Cisnădiei din municipiul Sibiu, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit în trafic o motocicletă care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare.

Bărbatul care o conducea nu deținea asupra sa niciun document de identitate și nici documentele de identificate ale motocicletei, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul are 43 de ani și nu deține permis de conducere necesar pentru a conducere motocicleta.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

La data de 3 august, în jurul orei 14:20, în localitatea Iacobeni, polițiștii din Agnita au depistat în trafic de o femeie în vârstă de 49 de ani, din Stejărișu, care conducea un autoturism neînmatriculat.  

Pe numele conducătoarei auto s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.  

La data de 4 august, în jurul orei 04:20, în Piața Unirii din municipiul Sibiu, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit în trafic un ansamblu de vehicule format din autoturism și remorcă, condus de un bărbat de 56 de ani din Ialomița.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere necesar pentru ansamblul de vehicule condus, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.