SIBIU – Spitalul de Pediatrie Sibiu continuă digitalizarea, cu fonduri europene

0
179

“Susținem Spitalul de Pediatrie în mod concret și consistent. Am extins spațiul destinat urgențelor pediatrice și l-am dotat cu aparaturi noi. Ambulatoriile Spitalului au fost extinse și am achiziționat zeci de aparaturi moderne pentru diagnosticare și tratament, livrarea lorfiind aproape încheiată. Acestea reprezintă o investiție de peste 17 milioane de lei pe care am realizat-o doar în ultimii 2 ani pentru spitalul pe care noi îl avem în administrare din punct de vedere al infrastructurii. Și continuăm: am depus două proiecte în cadrul PNRR, unul pentru eficientizarea energetică a clădirii de pe str. Transilvaniei, și un al doilea pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului. Am pregătit și acest proiect pentru continuarea digitalizării Spitalului de Pediatrie pe care îl supun aprobării Consiliului Local,pentru a putea solicita finanțare europeană.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Proiectul “Digitalizarea Spitalului de Pediatrie Sibiu”va fi depus pe Componenta 7 a PNRRde către Spitalul de Pediatrie și Primăria Sibiu, în parteneriat. Investiția estimată la2,4 milioane de lei include:

  • Extinderea Sistemului Informatic Medical Integrat din Spitalulde Pediatrie Sibiu prin:
  • Crearea unei aplicații mobile pentru medici și asistente care vorutiliza tableteîn locul fișelor clasice de observație și vor putea accesa de lângă patul pacientuluidosarul medical cu investigații medicale șidiagnostice.
  • Implementarea unei componente“voice to text” prin care se vor transcrie automat observațiile medicale și rezultatele investigațiilor imagistice.
  • Crearea unui modul “dosar îngrijire pacient”, un plan de îngrijiri completat direct la patulpacientului
  • O componentă de telemedicină care va asigura de la distanțălegătura dintre medicii specialiști și pacienți
  • Un modul de analize medicale și financiare,care va permite comparațiamultianuală a peste 50 de indicatori de performanță ai Spitalului.
  • Achiziționarea de echipamente hardware de infrastructură IT
  • Conectarea prin cablu și wireless a corpurilor de clădire ale Spitalului de pe străzile Pompeiu Onofreiu, G. Barițiu șiTransilvaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.