SIBIU – Atelier de desen pentru copii, de Moș Nicolae, la Teatrul „Gong” din Sibiu

0
360

.  Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă atelierul de creație „Ceruri de pastel”, coordonat de Paul Mureșan, unul dintre cei mai reprezentativi tineri ilustratori români. Atelierul dedicat copiilor cu vârsta peste 7 ani va avea loc în perioada 5 – 6 decembrie, iar lucrările realizate vor fi expuse în foaierul teatrului timp de două săptămâni.  

Paul Mureșan este desenator și creator de filme de animație, absolvent al Liceului de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița și al Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, secția Grafică. Debutează în animație în 2009 cu „Desenanimat”, film realizat în timpul unei burse studențești la HBK Saar în Germania, unde aprofundează studiul animației cu profesorul Tamás Waliczky. De-a lungul timpului, a pus la cap zeci de mii de desene care au dat naștere mai multor animații, printre care „Pui de somn”, „Cradle”, „Ceva”, și „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva”. „Pui de somn” i-a adus lui Paul premiul pentru cel mai bun film de animație la Filmul de Piatră de la Piatra Neamț, dar și premiul pentru cel mai bun film românesc la festivalul dedicat animațiilor „Anim`est”. În 2019, Paul Mureșan este beneficiarul „Premiului anual de Originalitate” oferit de Margareta Pâslaru, pe scena Festivalului Tânăr de la Sibiu. În 2021, a fost nominalizat cu filmul „Cântec de leagăn” la Premiile Gopo, la secțiunea „cel mai bun scurt metraj de ficțiune”.

Atelierul de creație de la Sibiu își propune să dezvolte o platformă de încurajare a copiilor pentru a spune povești care să le dezvolte spiritul ludic și empatia, prin tehnici de desen. Atelierul este structurat în două sesiuni ce vor avea loc luni, 5 decembrie și marți, 6 decembrie, între orele 17:00 – 19:00. La final, desenele vor fi expuse în foaierul teatrului timp de două săptămâni, după care participanții le pot păstra pentru acasă.

Accesul copiilor se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau de la sediul teatrului, sâmbătă între orele 10:00 – 18:00 și duminică între orele 10:00 și 14:00. Prețul unui bilet (valabil pentru ambele sesiuni) este de 28 de lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.