SIBIU – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
398

În ultimele 48 de ore, polițiștii sibieni au continuat acțiunile de menținere a unui climat de siguranță și ordine publică.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 03,30, ca urmare a sesizării efectuate de către reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu, polițiștii Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J. Sibiu au intervenit în zona barajului de pe râul Olt, în afara orașului Avrig, unde au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Vâlcea în timp ce pescuia ilegal.

Polițiștii au confiscat cantitatea de 200 de kg de pește (somn, crap, șalău, caras, plătică și avat), 8 plase de tip setcă și o barcă pneumatică.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit, deținere și transport fără documente legale a peștelui obținut din pescuit, pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului Ordine Publică Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 08,30, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 47 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 01,00, pe strada Baznei din municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit un autoturism condus cu viteză peste limita legală de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Avrig.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 07,00, tot în municipiul Mediaș, de această dată pe strada Govora, polițiștii rutieri medieșeni au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 59 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul penal.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 04,30, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în localitatea Șelimbăr.

Etilometrul a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 16,00, prin apel 112, mai multe persoane au sesizat faptul că șoferul unui microbuz conduce haotic pe străzile din municipiul Sibiu. 

Polițiștii rutieri au declanșat verificări de urgență, depistând și oprind autovehiculul în cauză pe strada Fabricii din municipiul Sibiu.

La volan a fost identificat un sibian în vârstă de 42 de ani, a cărui testare cu aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 00,15, pe DJ 143A, în afara localității Laslea, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Nou Săsesc.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.