Povești „sculptate” în muzică pe scena de la Gong

0
93

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 13 decembrie, de la ora 19:00, concertul pentru pian și violoncel „Sculpting sounds” al artiștilor Cári Tibor și Szabo J. Attila. Intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

„Cári Tibor e unul dintre cei mai flexibili și eclectici compozitori cu care am lucrat de-a lungul vremii, și ca atare m-am bucurat teribil când ne-a propus acest concert – cadou pentru publicul sibian. E o bucurie să descoperim proiectele sale, ce ne transmit energia unui întreg univers! Cári Tibor se află la Sibiu în această perioadă unde compune muzica pentru cel mai nou spectacol al teatrului nostru, ce va avea premiera luna viitoare.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.  

„CT Project – Sculpting Sounds” este un proiect muzical electro-acustic care îmbină diferite stiluri muzicale de la clasic la electronic, cu instrumente acustice, respectiv electronice. Sunt povești sculptate prin sunete și povestite de compozitorul – pianist Cári Tibor si violoncelistul Filarmonicii din Cluj Napoca, Szabo J. Attila.

Cári Tibor a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și, de-a lungul anilor, a colaborat cu regizori ca Victor Ioan Frunză, Lászlo Sándor, Yuri Kordonsky, Ada Lupu, Szabó K. István, Urbán András sau Alexander Hausvater. Una dintre realizările deosebite ale artistului este coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić, care a fost inclus în lista de 5 pelicule selectate pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar. În 2013, Cári Tibor a câștigat  Premiul UNITER pentru muzică de teatru, iar în anul 2019 a fost declarat cel mai bun compozitor al anului în Ungaria.


Szabó József Attila este violoncelist în cadrul Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj.

Este un muzician versatil, experimentat în mai multe genuri muzicale: de la clasic până la improvizația abstractă. Attila cântă cu mulți muzicieni și face parte din mai multe formații și proiecte, în unele dintre ele în calitate de membru fondator, iar în altele în calitate de invitat, colaborând alături de CelloFun, Tibor Cári, ZØLTAN, Grimus, Vespera, Ali Asghar Rahimi și Richard Wester.

Concertul are o durată de aproximativ o oră și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă. Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenției de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing(@)teatrulgong.ro. Vă rugăm să specificați numele dvs. și numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea evenimentului, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.