Situaţia terenului alocat de ADS, pentru construirea noului spital

0
36

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la situația terenului alocat de Agenția Domeniilor Statului pentru construirea Noului Spital și pentru o corectă informare a opiniei publice, vă transmitem următoarele:

Consiliul Județean Sibiu nu a primit din partea Agenției Domeniului Statului nicio solicitare de returnare a terenului alocat în baza HG 912/2016.

De altfel, nu există niciun motiv pentru ca un astfel de demers să fie realizat, întrucât demararea în vederea executării lucrărilor de construire a avut loc, conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în interiorul perioadei de cinci ani impusă prin HG 912/2016.

Acest lucrueste confirmat și de către Inspectoratul de Stat în Construcții, prin adresa nr. 5520/16.02.2022, transmisă Consiliului Județean Sibiu, prin care se arată  că„demararea în vederea executării lucrărilor de construire a început odată cu parcurgerea tuturor etapelor premergătoare obținerii autorizației de construire, sens în care s-a respectat, în opinia noastră, termenul stabilit la art. 2 alin. (2) din HG 912/2016privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil aflat în administrarea Agenției Domeniilor Statului și transmiterea acestuia în domeniul public al județului Sibiu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.