ISU Sibiu – 35 misiuni în ultimele 24 de ore

0
19

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns, în ultimele 24 de ore, unui număr de peste 30 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.
În ultimele 24 de ore, 26 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.
Totodată, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență pentru localizarea și lichidarea a 4 incendii după cum urmează:

 In data de 24.02.a.c. în jurul orei 10:20, pompierii militari din cadrul Stației Agnita au intervenit în localitatea Ruja pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta mocnit la coșul de fum al unei locuințe. Incendiul a fost lichidat în scrut timp fără pagube semnificative. A ars hornul și aprox 2 mp din acoperișul situat ăn jurul acestuia.
 În cursul serii pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul unei case de locuit din zona Tropinii Noi. A ars acoperișul în totalitate pe o suprafață de aproximativ 180 mp și a fost deteriorat interiorul casei atât la etaj cât și la parter. O persoană, cu atac de panică, o femeie de cca 65, proprietara casei a primit îngrijiri medicale și a refuzat transportul la spital.
 De asemenea, în cursul zilei de ieri s-a intervenit prompt pentru stingere a 2 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale în municipiul Sibiu, în zona străzilor H. Coandă și Atena unde au ars în total cca 10 ha de vegetație uscată și resturi vegetale.

Măsuri de prevenire

    Având în vedere că arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

‼Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

 • condiţii meteorologice fără vânt;
 • colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
 • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
 • curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
  -desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
 • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  -supravegherea permanentă a arderii;
 • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
 • interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor. ‼Potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here