ISU Sibiu – 102 misiuni în ultimele 48 de ore

0
87

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 48 de ore, unui număr de peste 100 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.
De asemenea, în această perioadă peste 88 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.
Pompieri militari au intervenit în această perioadă pentru localizarea și lichidarea a 4 incendii după cum urmează:
• În data de 25.03.a.c., jurul orei 12:00, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină într-o parcare din Piața Obor, municipiul Sibiu, unde se degaja fum gros de sub capota unui autoturism. La fața locului s-a deplasat prompt un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea începutului de incendiu ce se manifesta la masele plastice, cu degajare de fum dens, din compartimentul motor ca urmare a producerii unui scurtcircuit electric.
• În cursul zilei de ieri, pompierii militari sibieni au acționat pentru stingerea a 2 incendii de vegetație uscată, primul în municipiul Mediaș, cartierul Moșnei (unde au ars cca 2 ha de vegetație uscată și resturi vegetale) și al doilea în municipiul Sibiu , pe malul râului Cibin, unde ardeau deșeuri plastice ca urmare a utilizării focului deschis în spații deschise a oamenilor fără adăpost.
• În cursul serii de ieri, în jurul orei 20:10, pompierii militari ai Detasamentului Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență în cimitirul municipal Sibiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe coroane depuse pe un mormânt.Incendiul a fost observat și sesizat pe numărul de urgență 112 de către un cetățean din cartierul Arhitecților, Cisnădie. Cauza incendiului a fost determinată de lumănări lăsate aprinse nesupravegheate.
Totodată, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului
Sibiu 8 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.
Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.