Distributia vaccinului impotriva gripei sezoniere incepe din 15 septembrie

0
457

Ministerul Sanatatii a semnat deja Acordul Cadru pentru achizitia de vaccin antigripal. 1 milion de doze vor fi directionate din 15 septembrie catre toate Directiile de Sanatate Publica din tara pentru a fi distribuite spitalelor si cabinetelor de medicina familiala. Valoarea totala a contractului este de peste 11 milioane de lei.

Dupa experienta anului trecut cand au reusit sa achizitioneze serui imunizant impotriva gripei de sezon abia in luna decembrie, reprezentantii Ministerului Sanatatii si-au invatat lectia. Pentru sezonul de iarna 2018-2019 a fost deja semnat un Acord-Cadru cu o valoare de peste 11,2 milioane de lei. In baza acestei sume vor fi achizitionate un milion de doze de vaccin antigripal. Acestea vor merge catre toate judetele tarii incepand cu jumatatea lunii septembrie.

Medicii spun ca este perioada propice pentru efectuarea imunizarii antigripale. Si asta pentru ca vremea este inca blanda iar pana la instalarea frigului anticoprii au timp sa isi faca treaba.

Campania de vaccinare antigripala este gratuita pentru persoanele aflate in categoriile de risc. Vorbim aici despre batrani cu varste de peste 65 de ani, despre bolnavi cronici, femei insarcinate, personal medical si persoane aflate in centrele de ocrotire sociala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.