Megaeveniment organizat de Primarie pentru a marca Centenarul

0
319

Primaria pregateste un megaeveniment dedicat Centenarului Romaniei. In centrul orasului, in 6 octombrie, se va reconstrui foisorul din lemn in care au fost primiti in urma cu 100 de ani Generalul Berthelot, generalul roman Traian Mosoiu, Iuliu Maniu si alte personalitati marcante ale vremii.

Evenimentul isi propune sa recreeze atmosfera vizitei Generaluli Berthelot la Sibiu in 2 ianuarie 1919 cand acesta, insotit de trupe romane, a poposit in Transilvania tocmai pentru a-i face pe oameni sa inteleaga importanta unirii Banatului si Transilvaniei cu regatul Romaniei.

In centrul orasului va fi construit un foisor din lemn asemenea celui in care au fost primiti oaspetii in urma cu 100 de ani. Prin fata acestuia se va derula o parada a trupelor armate romane reprezentate prin aproximativ 300 de militari imbracati in uniformele vremii. Trupele vor fi urmate de o defilare a reprezentantilor comunitatilor din jurul Sibiului.

Parada va incepe din Orasul de Jos, va poposi in Piata Mare iar ulterior isi va continua traseul pe Bulevardul Balcescu, strada Tribunei si strada Mitropoliei.

Din programul serii speciale fac parte un spectacol Madrigal, unul semnat de Junii Sibiului si un party cu muzica electronica mixata live.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.