Bâlea Lac pe harta mondială turistică: Hotelul de Gheață, În Topul Atracțiilor de Iarnă

0
22

Recent, prestigioasa publicație londoneză The Standard a inclus Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor și experiențelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara stațiunilor de schi). Începând cu sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munții Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeții sălbatice, admirat aurora boreală și cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun și cazare în căsuțe din copaci, la croaziere norvegiene unde se vor bucura de viața sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câinii și multe alte experiențe polare, la excursia pe continentul alb în Argentina, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroșilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraș al planetei – Ushuaia și până la o călătorie epică cu trenul prin munții stâncoși ai Canadei, sunt experiențe de iarnă ce constituie alegeri deosebite pentru o vacanță memorabilă.
Referindu-se la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, jurnaliștii britanici consideră că ineditul obiectiv și experiența trăită aici de turiști reprezintă piesa de rezistență a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitorești orașe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei, vizitarea capitalei României etc. Ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotel of Ice la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață.
Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș.
Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice și nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile și dorințele noastre, am reușit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce o nouă bucurie și turiștilor ce vor ajunge în această iarnă la Bâlea Lac.


Tema Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac, 2023 – 2024” este „Arta modernă în gheață”, iar fiecare încăpere a noului și ineditului hotel va purta numele unui cunoscut artist contemporan.
Pentru a respecta tema propusă în acest sezon, vom încerca implementarea unei noi strategii referitoare la tehnologia de construcție a obiectivului (schimbare impusă și de necesitatea eficientizării activităților de edificare dar și de dorința de a crește durata de viață a acestuia) și vom realiza decorul interior inspirați după lucrări de artă modernă. Aspectul exterior al Hotelului de Gheață va fi, de asemenea, schimbat.
Tot la categoria noutăți pentru acest sezon intră și evenimentul de inaugurare al obiectivului, pe care preconizăm să-l cuplăm cu lansarea ediției în limba română a unei cărți deosebit de interesante, ce a ajuns repede în topul vânzărilor mondiale.
În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.
Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.
Sperăm că, în scurt timp, vom reveni cu informații din cele mai bune despre Hotel of Ice Bâlea Lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.