Argeş – ATENŢIE LA CIRCULAŢIE!

0
80

Calitatea de conducător auto implică atât drepturi, cât şi responsabilităţi. Respectarea normelor legale de circulaţie și adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.

Ținând cont de perioada calendaristică, chiar şi când drumul pare a fi uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, recomandăm tuturor conducătorilor auto să acționeze cu moderație pedala de accelerație, să circule preventiv și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și la cele rutiere.

De asemenea, țineți cont că în situația nerespectării prevederilor legale privind circulația, veți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și persoanele care se află împreună cu dumneavoastră în autovehicul, precum și pe alți participanți la trafic.

Reamintim că scopul prezenței aparatului RADAR este unul preventiv, având ca efect disciplinarea participanților la trafic.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteo specifice de iarnă, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 236 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Mai multe recomandări privind circulația în condiții de iarnă, puteți accesa gratuit link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/atentie-la-circulatie-cod-galben-ninsori .

  •  

În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pe raza de competență pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 112 km/h.

De asemenea, polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat și un bărbat de 29 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, fiind luată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Tot în ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au identificat un tânăr de 21 de ani, din Boteni, care ar fi provocat un eveniment rutier soldat numai cu pagube materiale, dar nu s-a prezentat la poliție în termentul legal, de 24 de ore.

Din verificări s-a stabilit că în ziua de 26 ianuarie a.c., tânărul ar fi condus un autoturism pe DN 73D, pe raza localității Hârtieşti, circulând dinspre Mioveni, fără a adapta viteza de deplasare la condițiile de drum, împrejurare în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un indicator rutier.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.450 lei, conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice, ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, precum şi a faptului că nu s-a prezentat la poliţie în termenul legal, pentru declararea evenimentului rutier, fiind aplicată şi măsura suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Mai multe aspecte referitoare la obligaţiile conducătorilor auto implicaţi în evenimente rutiere puteţi accesa gratuit la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/aspecte-legislative-privind-obligatiile-in-cazul-implicarii-in-evenimente-rutiere-si-recomandari-circulatie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.