Argeş – Activităţi ale IJP

0
65

Reţinut pentru şantaj şi camătă

În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat de 49 de ani, din Cocu, imediat după ce acesta a perceput și primit o sumă de bani necuvenită de la un bărbat de 41 de ani, din Băiculești.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada iulie – august 2020, persoana vătămată ar fi împrumutat suma totală de 15.000 de euro, iar până în prezent ar fi plătit, prin constrângere, rate și dobânzi mai mari decât valoarea împrumutată.

În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şi şantaj.

După depistarea în flagrant, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise la aceeași data de Judecătoria Pitești, polițiștii, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat două percheziții la locuințele persoanei bănuite, de pe raza municipiului Pitești și a comunei Cocu, ocazie cu care au fost găsite documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi o autoutilitară, luată de la persoana vătămată.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Dosare solutionate de polițiști

În ziua de 28 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 44 de ani, din Piteşti, s-ar fi prezentat în cursul lunii iunie 2019 la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș, solicitând preschimbarea permisului de conducere, ocazie cu care a declarat în mod necorespunzător adevărul referitor la motivul cererii de eliberare, respectiv pierderea vechiului permis de conducere, după ce, anterior, permisul de conducere i-ar fi fost reținut pentru abateri rutiere săvârșire pe teritoriul Poloniei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

În ziua de 28 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului, respectiv încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane aflată sub influența alcoolului.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2019, în jurul orei 03:00, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Calea Bascovului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Totodată, din cercetări, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză a fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de către un bărbat de 35 de ani, care avea cunoștință că cel în cauză se afla sub influența alcoolului.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi.

  •  

Mandate puse în executare de poliţişti

În ziua de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind un bărbat de 70 de ani, din Cotmeana, condamnat la pedeapsa închisorii pentru 2 ani și 10 luni, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept și sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 28 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cotmeana, cu sprijinul polițiștilor Biroului Urmăriți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind un bărbat de 47 de ani, din Morărești, condamnat la pedeapsa închisorii pentru 1 an, ca urmare a săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

Verificări privind organizarea sistemelor de pază

În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne. Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private.

În urma activităţilor, poliţiştii compartimentelor specializate din cadrul Secţiilor de Poliţie 2 şi 4 din municipiul Piteşti, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, precum și poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară, au verificat 44 de obiective. Dintre acestea, 28 au fost verificate pe timpul nopții, cu privire la activitatea agenților de pază, iar restul, printre care și 8 unități de învățământ, au fost verificate cu privire la modul de organizare a actviității din același domeniu.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 400 de lei, conform Legii 333/2003R privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, agenţilor de pază, abaterile constatate fiind cu privire la nerespectarea consemnului postului, lipsa dotărilor, uniformei sau ecusonului.

La unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular. La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

  •  

Transporta material lemnos fără documente

În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat o tânără de 20 de ani, din Bughea de Jos, care transporta 2,5 metri cubi lemn foc, de esenţă fag,cu o autoutilitară, pe raza localităţii de domiciliu, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Aninoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.