Argeş – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
50

Peste 170 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate, în ultimele 24 de ore, de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

129 de societăți, din peste 110 locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Totodată, 328 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 81 de mijloace de transport în comun.  De asemenea, cei aproape 250 de efective de poliție și poliție locală care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.201 persoane.

Au fost organizate 30 de acțiuni punctuale (din care 27 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 171 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.000 de lei, astfel:

-140 de sancțiuni, în valoare de 24.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-30 de sancțiuni, în valoare totală de 12.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00),

-1 sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

Nu a respectat măsura izolării

În noaptea de 28 spre 29 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, care desfăşurau acţiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, au identificat o femeie de 29 de ani, din Ştefăneşti, care nu şi-a putut justifica deplasarea în intervalul orar 23:00-05:00 şi nu purta masca de protecţie.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat  faptul că femeia figura în carantină la domiciliu din data de 24 ianuarie a.c.

În urma celor constatate, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

  •  

Nu respectau prevederile legale

În noaptea de 28 spre 29 ianuarie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Bascov au constatat faptul că o societate comercială (magazin alimentar şi bar) din localitatea Miceşti, nu se respectă prevederile legale în vigoare cu privire la desfășurarea activității.

Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

De asemenea, poliţiştii au identificat în interior 5 persoane şi administratorul societăţii, care nu purtau masca de protecţie şi care, conform normelor legale în vigoare, nu puteau justifica deplasarea în afara locuinţei, după ora 23:00.

În urma celor constatate, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 55/2020.

  •  

Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

În contextul actual, polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precumşi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.