Votul ilegal inseamna inchisoare.

0
329

Voteaza legal si decide singur la vot! Sunt mesajele pe care incearca sa le transmita politistii sibieni in cadrul unei noi campanii de informare care are drept scop informarea sibienilor cu privire la riscurile pe care si le asuma daca decid sa dea sau sa primeasca mita electorala, sau sa incalce in orice fel legea electorala.

Oamenii legii tin sa le reaminteasca sibienilor ca darea sau luarea de mita electorala se pedepseste aspru, cu inchisoarea. De asemenea, si tentativa va poate costa scump. Noua campanie de prevenire a votului ilegal desfasurata de MAI e in plina desfasurare in intreaga tara.
De asemenea, trebuie sa stiti ca in cazul in care va aflati, in ziua referendumului, in alta localitate decat cea in care sunteti inscris in lista electorala, puteti vota pe o lista suplimentara, pe baza actului de identitate sau a adeverintei care tine loc de act de identitate.
Autoritatile au prevazut masuri pentru a depista fraudele electorale, iar cetatenii care savarsesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, in care Biroul Electoral Central va inainta copiile listelor electorale permanente respectiv tabelele electorale utilizate in cadrul sectiilor de votare, Autoritstii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate in vederea depistarii eventualelor voturi multiple si se vor sesiza organele de urmarire penala in cazul persoanelor care au votat de mai multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.