VÂLCEA – Razii ale poliţiştilor

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV 2, ÎN RÂMNICU VÂLCEA ȘI COMUNELE ARONDATE

           Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și secțiilor de poliție arondate sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au acționat pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2, dar și pe linie rutieră.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii au acționat în municipiu, dar și în comunele arondate, fiind aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, de peste 4.000 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor impuse în contextul stării de alertă, dar și pe linie rutieră.

Au fost oprite pentru control 124 de autovehicule și legitimate 280 de persoane.

Polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului  de a conduce 2 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

4 societăți comerciale cu destinația jocuri de noroc au fost găsite funcționând, după ora 21:00, fiind aplicate sancțiuni în acest sens.

Reamintim că, în baza noilor modificări legislative, activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, în intervalul orar 05:00-21:00, fiind necesar certificatul verde.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În data de 2 noiembrie a.c.,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-21:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum  și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00.

Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în centre comerciale, restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente.

Circulația persoanelor, în intervalul orar 22:00 – 05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere(doar din motive justificate), a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 112 de societăți comerciale, 125 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 2.706 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 3.500 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise și deschise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version