Vâlcea – PRIMELE AUTOSPECIALE BMW, ÎN DOTAREA POLIȚIȘTILOR DIN JUDEȚUL VÂLCEA 

0
146

Începând de astăzi,  28 martie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, au fost distribuite 2 autoturisme marca BMW, care vor asigura îmbunătățirea siguranței rutiere pe drumurile din județul Vâlcea.

Societatea este într-o continuă mișcare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătățite și diversificate.

În acest context, pentru a-i combate eficient pe aceștia și a asigura cetățenilor un nivel crescut de siguranță, este necesar ca Poliția Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce privește dotarea polițiștilor cu mijloace de protecție, precum și de mobilitate.

Prin achiziționarea acestor autospeciale s-a urmărit sporirea capacității Poliției Rutiere de a răspunde cerințelor sociale actuale, respectiv o reacție promptă, sigură și eficientă, în concordanță cu intenția de creștere a capabiltății tehnice a poliției de depistare, urmărire, interceptare și de oprire pentru control a autovehiculeleor și a ocupanților acestora. Aspecte operative ce sunt de cele mai multe ori asociate riscului profesional și în directă legătură cu siguranța celorlalți participanți la trafic.

Având în vedere rețeaua rutieră destul de întinsă a județului nostru, apreciem că aceste autospeciale vor aduce în mod cert un plus de valoare oferit de polițiștii Serviciului Rutier atât vâlcenilor, cât și celor ce ne tranzitează.

Cele 2 autospeciale noi în dotarea Serviciului Rutier Vâlcea împreuna cu cele 2 motociclete BMW existente în dotare vor fi utilizate de către polițiștii rutieri pentru acțiuni/activități specifice, dar și în alte misiuni în colaborare cu celalalte structuri MAI.

  •  

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA ARME

       La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au efectuat o acțiune cu scopul identificării persoanelor care comercializează produse de protecție a plantelor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat,în municipiul Drăgășani, o femeie, de 40 de ani, care deținea atât în spațiul de comercializare, cât și în cel de depozitare, produse de protecție a plantelor, respectiv 11 litri de tipul fungicid și erbicid, pe care le comercializa, deși erau expirate.

Totodată, în localitatea Prundeni, polițiștii au mai identificat un bărbat, de 70 de ani, din localitate, care deținea în spațiul de comercializare produse de protecție a plantelor, respectiv 2 kg de tipul fungicid, dar și produse neomologate în cantitate de 1 litru tot de tipul fungicid, pe care le comercializa, acestea find expirate.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri și producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării.

De asemenea, în vederea continuării cercetărilor, a fost confiscată cantitatea de12 litri și 2 kg de produse de protecție a plantelor din categoria fungicid și erbicid.

  •  

DEPISTAT ÎN TRAFIC SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 08:27, polițiștii rutieridin cadrul Formațiunii Rutiere Horezu au identificat un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Stroești, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67, în comuna Tomșani, sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul în cauză fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.     

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.