Vâlcea – Acţiuni ale IJP

0
27

ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIEI, DE ZIUA ARMATEI

                        Polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și reprezentanții Poliției Locale Râmnicu Vâlcea au fost prezenți în Râmnicu Vâlcea pentru desfășurarea în bune condiții a festivităților organizate de Ziua Armatei.

La data de 25 octombrie a.c., polițiștii au acționat în municipiu, în zona de nord, la ceremonia militară și religioasă organizată la Cimitirul Eroilor, pentru fluidizarea traficului în zonă, prevenirea faptelor antisociale, dar și limitarea răspândirii virusului SARS-COV2.

Polițiștii au oferit de asemenea cetățenilor îndrumări cu privire la  respectarea măsurilor sanitare în vigoare, purtarea măștii de protecție și distanțarea socială.

Evenimentul s-a desfășurat fără probleme.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ÎN RÂMNICU VÂLCEA

                 Polițiștii rutieri din Râmnicu Vâlcea au acționat ieri, 25 octombrie, pentru informarea cetățenilor cu privire la restricțiile în vigoare în această perioadă, prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2, dar și pe linie rutieră.

La data de 25 octombrie a.c., în intervalul orar 21:00-00:00, polițiștii au acționat în municipiu, fiind oprite pentru control 162 de autoturisme și legitimate 180 de persoane.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 1.300 de lei, pe linie rutieră, dar și în baza Legii 55/2020.

Polițiștii au reținut de asemenea 3 certificate de înmatriculare.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

    În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări “activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

Aceste modificări se aplică în localitățile în  care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 111 de societăți comerciale, 130 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 3.179 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, iar localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6/1.000 de locuitori, masca este obligatorie și în spațiile publice deschise.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here