Vâlcea – Acţiuni ale IJP

0
69

ACȚIUNE PE LINIE DE SILVICULTURĂ

În perioada 15-16 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Direcției Silvice Vâlcea au desfășurat activități de control privind legalitatea depozitării, prelucrării și comercializării de material lemnos, la un agent economic de pe raza comunei Dăești, precum și la verificarea legalității transportului materialului lemnos în zona municipiului Râmnicu Vâlcea și comunele arondate.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 15.000 lei și a fost dispusă confiscarea cantității de aproape 300 m3 material lemnos, diferite specii și sortimente, cu o valoare de peste 50.000 lei.

Activitățile de genul vor continua și în perioada următoare.

  •  

TÂNĂR DIN LĂPUȘATA, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliției Rurală Lăpușata, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În fapt, la data de 30 august a.c. polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 30 de ani din Lăpușata cu privire la faptul că, acesta a fost agresat fizic în timp ce se afla în incinta unui bar din localitate.

Din verificări a rezultat că un tânăr de 18 ani, tot din comună, în urma unor neînțelegeri l-ar fi lovit în zona capului cu un obiect contondent, pe bărbatul de 30 de ani.

În baza concluziilor medicului legist a fost încadrată fapta, iar la data de 17 septembrie a.c. în urma probatoriului administrat organele de cercetare penală au dispus reținerea, pe bază de ordonanță, a tânărului de 18 ani acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Vâlcea.

Astăzi tânărul o să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu în vederea dispunerii de măsuri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here