Vâlcea – ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA ECONOMIC PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE ȘI A CONTRABANDEI CU ȚIGĂRI

0
97

Miercuri, 2 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu țigări, a prestării de activități de agrement nautic ilegal și a comerţului ilicit cu produse alimentare și nealimentare.

În cadrul activităţilor, polițiștii au efectuat verificări la 2 persoane fizice și la 8 operatori economici ce au ca obiect de activitate comerțul cu produse din tutun, produse alimentare și nealimentare, precum și prestarea de activități de agrement nautic, de către persoane juridice ce își desfășoară activitatea prin intermediul unor puncte de lucru situate în municipiul Drăgășani, a orașului Călimănești și a comunei Stroești, din județul Vâlcea.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 lei.

Dintre acestea, 2 au fost aplicate conform prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 2 conform prevederilor H.G. nr. 452/2003 privind desfășurarea activității de agrement nautic și 5 conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Totodată, au fost confiscate un număr de 83 de țigări de foi, cantitatea de 2,5 litri alcool și suma de 359  de lei, reprezentând venituri nefiscalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.