ŞTIRI SIBIU – VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

0
217

ACȚIUNE PE LINIE SILVICĂ ȘI PISCICOLĂ

            Polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură Vâlcea au acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea pe linie piscicolă și silvică.

În perioada 5-6 ianuarie a.c., polițiștii au organizat și desfășuratactivităţi pentru combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase, dar și pentru combaterea braconajului piscicol.

În urma verificărilor efectuate la sediul unui agent economiccare desfășoară activități în domeniul silvic, a fost confiscată cherestea de aproximativ 6.300 de lei. 

De asemenea, pe linie piscicolă, polițiștii au întocmit un dosar penal unui bărbat de 26 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament, conform O.U.G. 23/2008.

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

     În data de 6 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22:00.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 43 de societăți comerciale, 118 de  mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste  873 de persoane, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, de 7.000 de lei.

Portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.