ŞTIRI SIBIU – Teste insuficiente pentru elevii sibieni

0
212

Din lipsa de teste suficiente, Inspectoratul Scolar Sibiu modifica zilele de testare a elevilor. Daca apana acum copiii erau testati pentru covid in zilele de luni si joi acum testele se vor face in zilele de miercuri si vineri. Vorbim despre teste de saliva, primite gratuit de catre copii pentru a se testa acasa, in prezenta parintilor. Pana la acest moment de la centrul national s-au primit pentru judetul Sibiu peste 44 de mii de teste. Acestea sunt insa suficiente pentru o singura testare in cursul acestei saptamani. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu spun ca spera ca pana la mijlocul saptamanii sa soseasca o noua transa de teste.

In cursul saptamanii trecute, in urma testelor de saliva, facute gratuit de catre elevi, au fost depistate pozitiv 5 cazuri. In doar unul dintre acestea diagnosticul de SARS COV 2 a fost confirmat pozitiv si de catre testul PCR RT. Celelalte 4 au iesit negative. Testul pozitiv confirmat si cu testul PCR apartine unui liceean de la Liceul de Industrie Alimentara.

Pentru majoritatea elevilor din Sibiu testarea se face acasa, cu ajutorul parintilor. Doar cateva unitati de invatamant din judet si –au atribuit rolul de a testa elevii la clasa sau in cabinetul medical scolar.

La momentul de fata aproximativ 280 de elevi invata in sistem on-line dupa ce colegi de-ai lor au fost depistati pozitiv pentru coronavirus. Din noiembrie si pana in prezent 187 de elevi si 57 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu SARS COV 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.