ŞTIRI SIBIU – Mai bine de 11 mii de sibieni s-au vaccinat impotriva gripei sezoniere

0
42

Mai bine de 11 mii de sibieni s-au vaccinat impotriva gripei sezoniere de la inceputul campaniei de vaccinare si pana in prezent. Vorbim in special despre persoane aflate in categoriile de risc, imunizate la cabinetele de medicina familiala.

Vaccinarea impotriva gripei sezoniere continua si, pe masura ce dozele sunt consummate, Directia de Sanatate Publica va face solicitare pentru atribuirea de vaccin. Reprezentantii DSP le reamintesc sibienilor ca imunizarea impotriva gripei sezoniere este de sine statatoare si protejeaza impotriva altor tulpini gripale decat cele care dau Coronavirus.

Au prioritate la imunizare gratuita impotriva gripei de sezon persoanele cu varste de peste 65 de ani, medicii si asistentele din spitale, femeile insarcinate, persoanele care ingrijesc batrani sau copii in centrele de plasament dar si beneficiarii acestor centre. Si in acest caz vaccinarea este voluntara si se poate face in baza unei solicitari adresate fie medicului de familie fie medicilor din unitatile de primiri urgente.

Medicii recomanda si vaccinarea impotriva gripei de sezon, pe langa vaccinarea impotriva SARS COV 2. Acestia spun ca desi nu este luata in seama, in cazul persoanelor in varsta sau a celor cu afectiuni cronice cum ar fi bolile pulmonare, de inima sau diabetul, gripa poate da forme severe de boala ce pot duce pana la deces.

Pentru a preveni imbolnavirea cu gripa sezoniera, medicii recomanda evitarea spatiilor agglomerate, evitarea persoanelor bolnave si aerisirea cat mai des a incaperilor. De asemenea se recomanda o igiena riguroasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here