Ştiri Sibiu – Peste 190 de misiuni ale pompierilor militari sibieni în acest sfârșit de săptămână

0
286

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au desfășurat în prioada 15-17 iulie a.c., 196 de misiuni în urma solicitărilor venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, peste 150 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Totodată, în această perioadă pompierii sibieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a șapte incendii, cinci dintre ele produse la vegetația uscată și resturi vegetale ( municipiul Mediaș și localitățile Miercurea Sibiului, Dumbrăveni și Săliște) unde au ars peste 10 ha de vegetație uscată, iar alte două incendii s-au produs la clădiri dezafectate (municipiul Sibiu, Str. Abatorului și municipiul Mediaș Str. Gării).

În dimineața zilei de luni (18 iulie a.c.), în jurul orei 5:00, pompierii militari medieșeni au fost alertați de producerea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul unei hale dezafectate din municipiul Mediaș, str. Gării.
Trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD au pornit de urgență spre locul indicat. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la stingerea incendiului în limitele găsite. Au ars aproximativ 600 mp din acoperiș precum și deșeuri plastice și textile din interiorul acesteia iar cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de efectul unei acțiuni intenționate.

În data de 16 iulie a.c. în jurul orei 9:00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit în zona de pădure a localității Poplaca, pentru asanarea unui proiectil exploziv antitanc calibrul 77 mm în vederea transportării, depozitării și distrugerii ulterioare. Acesta a fost găsit de către un cetățean în timpul unei plimbări prin pădure.
Pirotehnicienii sibieni informează cetățenii să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112
De asemenea, vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:
• nu atingeți aceste elemente;
• nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
• nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
• anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.