ŞTIRI SIBIU – Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, a fost exclus, vineri, din partid.

0
199

Biroul Executiv Național a decis excluderea din partid a fostului președinte al PNL, Ludovic Orban. Propunerea a fost făcută de secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, după un schimb de replici între Ludovic Orban și Florin Roman. Propunerea de excludere adoptată în ședința BEX trebuie aprobată și de Consiliul Național, potrivit statutului. În ședință au fost 31 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” și 2 voturi nunle.

„Sunt victima unei găști demolatoare care a decis excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis și gașca demolatoare”, a declarat Orban la finalul ședinței.

Lui Ludovic Orban i s-a reproșat că a încălcat statutul și codul etic al partidului. „Trebuia să fiți exclus de mult”, i-ar fi transmis Dan Vîlceanu. 

La rândul său, Florin Roman i-a reproșat lui Ludovic Orban că a avut înțelegeri cu PSD pentru a ajunge premier și că acum critică alianța cu social democrații.

„PNL va susținut mereu. Dacă vă punea președintele din nou prim-ministru, îi făceați curat în casă, îi umpleați butelia”, i-ar fi transmis Florin Roman. „Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD, a doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile dvs. cu Ciolacu. Spuneați că soții și soțiile unora din ALDE și PSD trebuie să rămână pe funcții”, iar mai fi reproșat Roman.

Ludovic Orban le-a sugerat celor din conducera partidului că ei ar trebui să își dea demisia. „Cîțu nu e în stare să conducă nicio scară de bloc”, a spus Orban în ședința BEX, potrivit unor surse participante la discuții.

Potrivit statutului, „sancţiunea excluderii unui membru PNL se poate aplica în una din următoarele situaţii:

  • a încălcat grav și în mod repetat prevederile Statutului și ale Codului Etic, aducând atingere valorilor și
    principiilor stabilite prin Programul Politic al Partidului;
  • a încălcat deciziile și hotărârile organismelor de conducere ale partidului și, prin aceasta, a adus prejudicii
    majore îndeplinirii unor obiective politice importante.”

SURSA – DIGI24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.