Ştiri Sibiu – Invitație tur de presă @ inaugurare Platforma Educațională Etno Tehno Parc

0
161

Pe această cale, Muzeul ASTRA vă adresează invitația de a participa la un tur de presă organizat la inaugurarea Platformei Educaționale Etno Tehno Parc din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Turul de presă va avea loc joi, 21 iulie, începând cu ora 11. Aici o să primiți informații despre rolul și scopul platformei respective, dar mai ales despre cât de utilă este o astfel de investiție.

În cadrul turului de presă, vor participa dna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, dl Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA și dna Ioana Dan, șef serviciu Educație Muzeală. Interpretare Patrimoniu.

Zona dedicată activităților educaționale în aer liber, Etno Tehno Parc din Muzeul ASTRA, atat de cunoscută publicului din Sibiu și din toată țara, va deveni, probabil, unică prin modul de valorifcare și în ceea ce privește infrastructura cultural-educațională prezentă în acest moment din România, dar și din muzeele de profil din Europa. La Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, a fost extinsă suprafața construită cu o șură din Mărginimea Sibiului, mai exact din Cacova, care va deveni multifuncțională  deservind astfel nevoile publicului vizitator prin cele 4 spații utilizabile atât în sezonul de vizitare cât și în extrasezon. Mai mult, șura va fi un exemplu de bună practică despre cum poți reutiliza o construcție specifică arhitecturii vernaculare în zonele rurale din România.

În spatele pavilionului educațional, platforma s-a extins asigurând astfel un spațiu generos pentru un număr mai mare de beneficiari. S-a intervenit și peisagistic pe o suprafață de cca 2000 mp, unde tinerii vizitatori ai muzeului pot desfășura diverse activități sportive, în curtea școlii de odinioară. 

Noua platformă educațională Etno Tehno Parc va deservi și altor activități, cum ar fi conferințe, simpozioane, teambuildinguri (chiar și Family Days_corporate), dar  și întâlniri de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.