Ştiri Sibiu – CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI, ÎN CADRUL FESTIVALURILOR DE LA BREZOI

0
304

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat și în acest sfârșit de săptămână, 15-17 iulie a.c., pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, cu ocazia desfășurării festivalului „PinchMe de la Brezoi.

Colegii de la prevenire și siguranță școlară, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au desfășurat  activități specifice pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive.

Întrucât principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie tinerii, care sunt mult mai deschiși să încerce noi experiențe, acțiunile au vizat, în cea mai mare parte, această categorie.

Astfel, peste 600 de beneficiari au fost informați cu privire la pericolele ce stau în spatele consumului de alcool și substanțe psihoactive, dar au putut testa cu ochelarii care simuleaza consumul de substanțe și efectele acestora.

De asemenea, tinerilor le-au fost oferite exemple concrete privind modul în care consumul de droguri și alte substanțe afectează persoanele consumatoare, fiindu-le, totodată, prezentate metode de prim-ajutor în anumite situații de criză cauzate de consumul de droguri.

Nu în ultimul rând, tinerilor li s-a adus la cunoștință că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialiate, pentru a renunța la consumul de tutun, alcool sau substanțe interzise, dacă apelează reprezentații Agenției Naționale Antidrog.

Astfel de activități informative vor continua și în perioada următoare, pentru ca tinerii să înțeleagă cât de important este să nu cedeze tentației de a încerca astfel de substanțe.

Atragem atenția că drogurile și alcoolul dau dependență și nu rezolvă problemele, ci le agravează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.