Ştiri Sibiu – Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea efectuează recunoașteri și verificări la lăcașurile de cult

0
155

În această perioadă, a sărbătorilor pascale, angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea efectuează recunoașteri și verificări la lăcașurile de cult unde se preconizează afluență mare de participanți, precum și la spațiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstirești.

Inspectorii de prevenire au în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces a autospecialelor de stingere, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul producerii unui incendiu.

Pe timpul acțiunilor preventive, au fost și sunt instruiți preoții și personalului din subordine asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor dispuse în interiorul lăcașelor.

Acțiunile de verificare vor continua pe tot parcursul săptămânii, iar în Noaptea de Înviere vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la mănăstirile și bisericile unde se așteaptă afluență mare de persoane.

În același timp, pentru sărbători în siguranță, recomandăm cetățenilor respectarea unui set de măsuri de siguranță:

  • să manifeste prudență în utilizarea lumânărilor şi candelelor aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor semenilor;
  • să se evite deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;
  • să se mențină libere căile de evacuare din biserică
  • interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției;
  • parcarea mașinilor în vecinătatea obiectivelor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri.
  • nu în ultimul rând, recomandăm supravegherea copiilor, mai ales în această perioadă, aceștia putând fi victime ale utilizării necorespunzătoare a lumânărilor aprinse.

Pe această cale, noi, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea le dorim vâlcenilor, și nu numai, SARBĂTORI PASCALE LUMINATE ȘI BINECUVÂNTATE, alături de cei dragi !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.