Ştiri Sibiu – Exercițiu de mare amploare organizat la nivel internațional

0
134

Vă anunțăm că județul Sibiu, în perioada 12 – 16 octombrie 2022, va fi gazda unui exercițiu de mare amploare organizat la nivel internațional, de către EU MODEX, ca parte din mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.
Începând cu data de 31 august s-a dat startul întâlnirilor de planificare a acestui exercițiu, în strânsă cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.
În cele trei zile de planificare și discuții pe scenariile exercițiului, echipa de management, alături de comanda ISU Sibiu și specialiști în domeniul protecției civile, au efectuat și vizite în teren pentru a putea oferi participanților la acest exercițiu cele mai bune oportunități de învățare.
În cadrul acestui exercițiu se vor simula situații de urgență provocate de inundații, unde va fi nevoie de intervenția bărcilor de salvare dar și mijloace de intervenție de mare capacitate.
„Este o mare onoare și totodată o mare responsabilitate să fim gazde pentru acest amplu exercițiu internațional, care va avea loc la jumătatea lunii octombrie. Ne concentrăm toate eforturile și priceperea pentru a putea oferi tuturor participanților la acest exercițiu experiențe, prin intermediul cărora să se antreneze, dar și să își perfecționeze modul de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență reale. Pentru noi, pompierii sibieni este totodată o oportunitate extrem de benefică, întrucât avem șansa să cooperam aici, acasă, cu forțe internaționale, să învățăm unii de la ceilalți și astfel să ne îmbunătățim intervențiile!” transmite lt.col. Trefaș Lucian, Inspector Șef al ISU Sibiu.
Gradual, pe măsură ce se vor stabili noi detalii cu privire la exercițiu, le vom aduce în atenția dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.