Ştiri Sibiu – În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu au fost solicitați la un număr total de peste 53 de misiuni, dintre care 38 au fost cazuri medicale

0
148

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru localizare și lichidarea a două incendii, după cum urmează:

• Ieri, în jurul orei 11:40, pompierii Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pe strada Rusciorului în municipiul Sibiu, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu. Ajunse la locul intervenției, forțele operative au constatat că incendiul se manifesta la un panou electric. De îndată a fost anunțată o echipa de intervenție de la Electrica, iar incendiul a fost lichidat în scurt timp. Cauza de izbucnire a acestuia a fost un scurtcircuit.
• Azi-noapte, în jurul orei 02:10, un apel pe numărul unic de urgență 112, anunța pompierii sibieni că în localitatea Șura Mare a izbucnit un incendiu la terasa unei case.

Pompierii s-au mobilizat prompt cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime și un echipaj SMURD. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei, la terasele exterioare dar și la anexele din spatele casei.

Pompierii sibieni s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările și au reușit să salveze imobilul vecin, un autoturism, un câine și 3 papagali. Din păcate în urma incendiului a ars în totalitate acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp, mansarda casei (3 camere, hol ș baie, cu bunurile din interiorul acestora), terasa exterioară – o suprafață de aproximativ de 30 mp, două anexe din spatele casei – aproximativ 20 mp și bunurile din interior. Au fost afectate de efectul termic, dar și de fumul degajat întreaga locuință, fațada casei vecine precum și mai multe bunuri electrocasnice. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost utilizarea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.