Ştiri Sibiu – ”Diversitate și complementaritate în restaurarea și valorizarea patrimoniului cultural” Ediția a II-a

0
216

În perioada 01 – 12 august 2022, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu a II-a ediție a workshop-ului de restaurare „Diversitate și complementaritate în restaurarea și valorizarea patrimoniului cultural”. Partener în acest eveniment este European Heritage Volunteers. 
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 1 august 2022, de la ora 09:30, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul ansamblului arhitectural Călinești Berbești – Călinești Ferești. 
Acțiunea dă curs educației în domeniul patrimoniului material și imaterial, promovând patrimoniul românesc la nivel mondial. Munca în acest domeniu creează punți inter- și transculturale, încurajează colaborarea, lucrul în echipă și educația muzeală în rândul tinerilor și viitorilor experți. De asemenea, educația non-formală și experiențială se înscriu în abordările educaționale contemporane, accelerând procesele de învățare într-un mediu profesional, interactiv și participativ.
În cadrul evenimentului vor participa 10 voluntari cu pregătire în domeniul patrimoniului din Spania, Canada, Chile, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Croația și România. Se vor restaura 21 de piese pe suport piele-blană și pe suport textil din patrimoniul mobil aflat în colecția Muzeului ASTRA. 
În funcție de tipurile de degradări specifice fiecărui suport, se vor efectua operații de conservare-restaurare a obiectelor de patrimoniu. Intervențiile se vor desfăşura sub coordonarea specialiştilor în conservare – restaurare din cadrul Muzeului ASTRA.
Experiența practică va fi susținută de activităţi educative care să le permită participanţilor să interacționeze cu tradiţiile şi obiceiurile locale prin demostrațiile practice ale meșterilor populari.
În cadrul acestui eveniment va avea loc vizita documentară la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului.
Cele 21 de piese ce vor benefica de intervenții de specialitate pe perioada workshop-ului, vor face obiectul unei expoziții ce va fi vernisată în data de 12 august 2022, ora 15:00, în cadrul ansamblului arhitectural Călinești Berbești – Călinești Ferești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.