Ştiri Sibiu – Măsuri de fluidizare în punctele de frontieră

0
207

Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor, iar din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei la sfârșit de săptămână, Poliţia de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.

Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. 

Recomandări

Se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, sens în care recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

 Menționăm că, la frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, astfel:.

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai și PTF Săcuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea.
  • pe raza jud. Timiș: P.T.F. Cenad.

De asemenea, la graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 8 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,
  • pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi
  • pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu,
  • pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea,
  • pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat.

 De asemenea, recomandăm participanților la traficul transfrontalier consultarea  aplicaţiei Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.