Ştiri Sibiu – Avertizări meteorologice

0
332

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 27 iulie, ora 12:00 – 29 iulie, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții 

        În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza și seara zilei de miercuri (27 iulie), îndeosebi în centrul, estul țării și la munte, apoi din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în sud-vest și sud. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h) și grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 iulie).

      COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 27 iulie, ora 14:00 – 27 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei

       Local în jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80…90 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp.

 COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 28 iulie, ora 03:00 – 28 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: nordul Olteniei și al Munteniei, Carpații Meridionali și de Curbură

        Local în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 40…60 l/mp.

MESAJ 3
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 28 și 29 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

   În intervalul menționat valul de căldură se va menține în vestul, nord-vestul și local în centrul și sudul țării. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 și 37 de grade.

     Notă: Sâmbătă (30 iulie) disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru și est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest și nord-vest, apoi treptat și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.