Ştiri Sibiu – Activităţi ale IJP Sibiu

0
370

Arestat preventiv după ce și-ar fi lovit concubina

Informam ieri cu privire la faptul că, la data de 24 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 34 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, respectiv lovire sau alte violențe.

Bărbatul este bănuit că, în cursul zilei de 24 mai a.c., în jurul orei 10:30, în timp ce se afla la domiciliu, în municipiul Sibiu, și-ar fi lovit concubina cu pumnii, picioarele și un obiect dur, femeia în vârstă de 31 de ani necesitând peste 60 de zile de îngrijiri medicale ca urmare a agresiunii suferite.

Sibianul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu și prezentat ieri unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

***

Reținut 24 de ore pentru încălcarea ordinului de protecție

Polițiștii din Cisnădie au reținut ieri pentru 24 de ore un bărbat, în vârstă de 56 de ani, localnic, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

Bărbatul este bănuit că în zilele de 21 aprilie a.c. și 17 mai a.c., s-ar fi apropiat la mai puțin de 100 m față de imobilul soției sale, iar în perioada 31.03. – 30.04.2022, ar fi apelat-o telefonic de aprox. 45 de ori, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

***

Reținut pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos

          Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au reținut ieri un sibian în vârstă de 30 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni informatice.

          În fapt, la data de 15 mai a.c., un sibian a sesizat faptul că persoane necunoscute au efectuat multiple tranzacții neautorizate prin intermediul cardului bancar deținut de acesta, fiind reclamat un prejudiciu de aproximativ 15.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii specializați în fraude informatice din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sibiu au identificat un sibian bănuit că la data de 14.05.2022 ar fi sustras cardurile bancare și le-ar fi folosit în vederea achiziționării mai multor bunuri de la diverși comercianți de pe raza municipiului Sibiu și pentru efectuarea mai multor retrageri de numerar.

La data de 25 mai a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și furt calificat.

***

Arestat preventiv și cercetat penal pentru furt calificat în formă continuată

La data de 25 mai a.c., bărbatul de 43 de ani din Mediaș, reținut de către polițiștii de la investigații criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, a fost prezentat instanței care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Știrea inițială: La data de 24 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut un localnic în vârstă de 43 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Bărbatul este bănuit că, în zilele de 16, respectiv 21 mai a.c., ar fi sustras bunuri și bani din două autoturisme parcate pe străzile Vidraru, respectiv Călugăreni, din municipiul Mediaș. Ca urmare a activităților desfășurate de către polițiști, au fost recuperate 3 telefoane mobile.

Astfel, la data de 24 mai a.c., polițiștii medieșeni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

***

Control judiciar pentru bărbatul bănuit de săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier

Informam în buletinul de presă emis ieri, despre faptul că un medieșean în vârstă de 21 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, fiind cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier, este vorba despre 2 infracțiuni de conducere având acest drept suspendat și 3 infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada ianuarie – mai.

 La data de 25 mai a.c., acesta a fost prezentat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de acesta.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.