Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
258

Update: Cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea mai multor infracțiuni prin intermediul unei platforme de vânzări on-line

La data de 28 septembrie a.c., brașoveanul reținut de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de înșelăciune (3 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și ulterior, Judecătoriei Sibiu care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

          Știrea inițială: Un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Brașov, a fost reținut ieri de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de înșelăciune (3 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale.

          În fapt, în perioada 25.07.2021 – 26.06.2022, bărbatul ar fi indus în eroare mai multe persoane prin intermediul unei platforme de vânzări online, în sensul că ar fi postat anunțuri cu privire la vânzarea mai multor produse (telefoane mobile, articole vestimentare), iar după ce era contactat de către cumpărători, acesta le-ar fi expediat altceva și nu produsele menționate ca fiind de vânzare.

          La data de 27 septembrie, polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul Poliției Municipiului Brașov, au efectuat o percheziție la domiciliului bărbatului, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri.

          În urma probatoriului administrat și audierii acestuia, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

          Cercetările în acest dosar continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

          În cadrul anchetei, polițiștii Biroului Investigații Criminale au beneficiat de suportul operativ al Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Sibiu, Serviciului Acțiuni Speciale Brașov și Poliției Municipiului Brașov.

***

Update: Arestat preventiv și cercetat pentru furt calificat

Ieri, 28 septembrie, bărbatul din Brateiu reținut pentru 24 de ore a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș și ulterior, Judecătoriei Mediaș care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.  

Știrea inițială:Un bărbat din Brateiu a fost reținut ieri de polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș, fiind bănuit de furt calificat, mai exact de furtul a 5.000 de euro dintr-o locuință din Moșna.

          La nivelul Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș se afla în lucru sesizarea unui bărbat din Moșna cu privire la furtul sumei de 5.000 euro, faptă care s-ar fi comis la data de 25 septembrie a.c., în intervalul orar 16:00 – 18:00, când persoane necunoscute ar fi pătruns în imobil.

          În cadrul cercetărilor specifice desfășurate, la data de 27 septembrie a.c., polițiștii au identificat un bărbat din Brateiu, în vârstă de 36 de ani, bănuit de săvârșirea acestei fapte. Totodată, s-a reușit recuperarea sumei de 1.700 de euro și 702 lei, pe care bărbatul o avea asupra sa la momentul depistării.

În urma probatoriului administrat și audierii bărbatului, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

 ***           

Conducea autovehicul fără a deține acest drept

La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 16:40, în Arpașu de Jos, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Porumbacu de Jos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule. Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.