Ştiri Sibiu – 153 de solicitări venite pe numărul de urgență 112

0
67

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 153 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

În această perioadă 135 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui număr de 2 incendii.

• Sâmbătă, în jurul orei 18:00, pompierii militari au fost solicitați să intervină în localitatea Racovița pentru localizarea și lichidarea unui incendiu. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, dar și membri SVSU Racovița cu propria autospecială de stingere. Forțele sosite la fața locului au constatat că incendiul se manifesta la două anexe gospodărești și exista risc de propagare și la locuință. Intervenția promptă a pompierilor a limitat incendiul, astfel casele de locuit au fost salvate. În urma incendiului au fost afectate în total 4 anexe gospodărești (un șopron de lemne – aprox 35 mp, o bucătărie de vară – aprox 10 mp, acoperișul a două șuri – aprox. 20 mp.) Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

• Duminică noaptea în jurul orei 00:30, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu auto, în municipiul Sibiu, la intersecția străzilor V. Milea și Paltinul. Pompierii s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la întregul autoturism. Din păcate acesta a ars în totalitate. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu defect sau neizolat corespunzător.

Mai multe informații utile despre prevenirea situațiilor de urgență care vă pune în pericol viața, dar și bunurile, găsiți pe platforma https://fiipregatit.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.