luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALSITUATIA COVID 19, LA NIVEL LOCAL

SITUATIA COVID 19, LA NIVEL LOCAL

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 1723 de teste.În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 238 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 220 adulți și 18 copii) și 753 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 59 de persoane, iar 16 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1028 persoane izolateși 256 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 161 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

Precizăm faptul  că, solicitările telefonice și scrise, care au vizat în principal, întocmirea răspunsurilor  la solicitările autorităților administrației publice locale, coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu și sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, au fost soluționate prompt iar cetățenii au fost îndrumați să respecte măsurile legale impuse de autorități.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 103 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 24 aprilie a.c., 54 de polițiști sibieni, 59 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 53 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în perioada de referință, au fost aplicate 79 de sancțiuni în valoare de peste 133.000 de lei, dintre care 69 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

De asemenea, 4 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 930 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării. Totodată, 8 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 24 aprilie a.c., 73 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării celor 28 de misiuni independente, jandarmii au aplicat 9 sancțiuni în valoare de 11.400 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Vă rugăm să evitați deplasările care nu sunt strict necesare, să respectați toate prevederile în vigoare și rămâneți în casă, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și a celor dragi!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa