Sibiu:4000 de someri, majoritatea barbati

0
345

Angajatorii sibieni prefera femeile atunci cand fac angajari. Sau cel putin asa rezulta din statisticile legate de somaj. In luna mai, in judetul Sibiu erau inregistrati in evidentele Ajofm aproximativ 4 mii de someri. Peste 2200 dintre acestia sunt barbati.

Femeile par sa aiba ceva mai multe sanse de angajare indiferent de varsta. Sau cel putin asa reiese din statisticile Ajofm care evidentiaza faptul ca majoritatea somerilor din judet sunt barbati.

Cei mai multi sibieni fara un loc de munca la ora actuala au doar studii primare. Lor li se adauga oameni care au reusit sa termine gimnaziul sau o scoala profesionala insa nu stapanesc nicio meserie.  Sunt in aceste catetgorii aproape 3400 de someri.

La polul opus se situeaza absolventii de facutate. Putin peste 200 au ales sa isi depuna dosarul de somaj in loc sa accepte un loc de munca desi oferta de angajare nu era neaparat conforma cu studiile si experienta dobandita pe bancile scolilor.

Din punct de vedere al varstei cei mai multi someriau intre 40 si 50 de ani. Cei din aceasta categorie sunt si cei care reusesc tot mai greu sa se reincadreze pe piata muncii. Angajatorii ii ocolesc, preferand tinerii. La randul lor si cei de varsta mijlocie prefera sa stea acasa decat sa mearga la un loc de munca prost platit sau care nu corespunde pregatirii lor profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.