Sibiu – Val de sancţiuni aplicate de poliţişti, plus cazuri de consum de droguri la volan

0
203

În perioada 14 – 17 aprilie a.c., acțiunile polițiștilor rutieri au vizat cu precădere prevenirea producerii de accidente rutiere și de blocaje în trafic, dar și prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, în această perioadă au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 25 de permise de conducere, 37 de certificate de înmatriculare au fost retrase și au fost aplicate 466 de sancțiuni contravenționale în valoare de 146.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20,30, în localitatea Metiș, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit un motoscuter condus pe DC 7A de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Mureș.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a persoanei în cauză a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Mediaș, polițiștii medieșeni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Ioan Rațiu de către un localnic în vârstă de 43 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Municipiului Mediaș s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 04,15, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Gheorghe Dima de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Rășinari.

Testarea celui aflat la volan cu aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 20,00, în localitatea Dobârca, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe DJ 106G, rezultatul indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani, din Jina, a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 07,30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism înregistrat de aparatul radar circulând pe strada Titus Andronic cu viteza de 119 km/h. Bărbatul însă și-a continuat deplasarea până pe strada Malului, unde a abandonat autoturismul și a fugit.

Depistat în scurt timp, polițiștii rutieri au constatat că este vorba despre un localnic în vârstă de 26 de ani, a cărui testare cu aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la canabis și metamfetamină.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism, la nivelul Biroului Rutier Mediaș s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 02,45, în orașul Tălmaciu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 7 de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Teleorman.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 01,00, în orașul Săliște, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gării de către un localnic în vârstă de 30 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Săliște, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.