Sibiu – TRAFIC ÎN SIGURANȚĂ, PE A1

0
151

La data de 5 august a.c., polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat o amplă acțiune în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră pe A1.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către polițiștii rutieri au fost utilizate 3 aparate Trucam în scopul descurajării și sancționării șoferilor care depășesc regimul legal de viteză.

 Astfel, au fost verificate 110 autovehicule, aplicate 72 de sancțiuni contravenționale și reținute 12 permise de conducere. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 42, în 11 situații fiind aplicată și sancțiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Altor doi șoferi li s-au reținut permisele de conducere după ce polițiștii rutieri au constatat că au circulat pe banda de urgență, respectiv au folosit telefonul mobil, concomitent cu o altă abatere.

Exemple semnificative:

În jurul orei 18:30, la km. 401 (zona localităților Dobra – Holdea, județul Hunedoara), un tânăr în vârstă de 25 de ani, din jud. Harghita, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 225 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.

În jurul orei 09:30, la km. 270 (județul Sibiu), pe direcția Sebeș – Sibiu, un bărbat în vârstă de 19 de ani, din județul Vaslui, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 182 de km/h. Tânărul deținea permis de conducere de mai puțin 1 an de zile. Și acest șofer a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 lei, iar dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.

Pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.