Sibiu – Lămuriri în cazul de omor de săptămâna trecută

0
96

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 6.08.2023 procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reținerea unui bărbat în vârstă de 68 ani din municipiul Sibiu pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de în data de 05.08.2023, în jurul orei 2200, victima, un tânăr în vârstă de 23 ani, s-a deplasat pe scara unui bloc din municipiul Sibiu, unde, într-un interval scurt de timp, a agresat 5 persoane, pe care acesta nu le cunoştea. Alarmat de gălăgia produsă pe scară şi de convorbirea telefonică avută cu unul dintre bărbaţii loviţi de victimă, inculpatul a ieșit din apartamentul său pentru a vedea ce se întâmplă. A intrat în conflict cu victima şi i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii în zona capului şi trunchiului, în timp ce aceasta se afla căzută la pământ. Inculpatul a desprins apoi o platbandă dintr-o bancă situată în apropiere, lovind victima în zona capului şi a gâtului. Urmare a loviturilor primite a survenit decesul tânărului în vârstă de 23 ani.

Potrivit fişei de constatări preliminare moartea a fost violentă şi s-a datorat stopului cardio-respirator consecutiv unui traumatism cranio-facial cu hemoragie subarahnoidiană și panventriculară cerebrală consecutivă.

În seara zilei de 6.08.2023 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu.

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.