Sibiu – Şedinţă de Colegiu Prefectural

0
98

Azi, 30. 05. 2023, Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu a prezidat ședința Colegiului Prefectural, având următoarea ordine de zi:

1. Variațiile parametrilor meteorologici înregistrați la stațiile meteorologice din județul Sibiu în cursul anului 2022, în contextul schimbărilor climatice.

În cadrul ședinței, doamna director Mioara Elena Fodor, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania  – Sud a prezentat cele 6 stații meteorologice din Județul Sibiu (Sibiu-Cristian, Sibiu-Zoo, Dumbrăveni, Boița, Bâlea-Lac și Păltiniș) și Serviciul Regional de Prognoză a Vremii.

În cursul anului 2022, Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, prin ServiciulRegional dePrognoză a Vremii a elaborat:

  • 730 buletine meteorologice, ce conțin diagnoza pe 24 de ore şiprognoza pe 4 zile;
  • 555 de atenţionări de producere a fenomenelor meteorologice periculoase imediate(nowcasting);
  • 173 informări și atenţionări sinoptice cod galben și portocaliu deproducere a fenomenelor meteorologice periculoase;
  • 91 de buletine nivometeorologice;
  • 15 informări nivometeorologice asupra riscului de producere a avalanșelor.

2.Simplificarea procedurilor de avizare și autorizare în domeniul protejării patrimoniului construit și efectele generate de acestea.

În desfășurarea ședinței, directorul executiv al  Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, domnul Dan Nanu a prezentat simplificarea procedurilor de avizare/autorizare din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare, specificând faptul că au fost modificate unele articole care permit executarea unor lucrări fără autorizație de construcție, dar cu acordul Direcțiilor Județene pentru Cultură.

În acest sens, Ministerul Culturii a emis Ordinul/nr. 3037 din iulie 2020, pentru aprobarea procedurii privind notificarea prealabilă și emiterea acordului scris, în cazul executării lucrărilor, în condițiile prevăzute de art. 11, alin.(2) și (4) din legea  menționată anterior.

3. Diverse

La acest punct al ordinii de zi au fost prezentate stadiile de implementare pentru 3 proiecte: două pentru Consiliul Județean Sibiu, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență -Componenta 5 – Valul Renovării, cel de al treileafiind finanțat prin Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS) pentru unitatea administrativ-teritorială Moșna.

Aceste proiecte de investiții se vor monitoriza lunar în cadrul Colegiului Prefectural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.