Sibiu: PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT

0
60

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu – Secția 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 2 percheziții în județul Călărași, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate a reieșit că, la data de 23 august a.c., în jurul orei 04.00, persoanele bănuite ar fi pătruns fără drept într-un imobil din localitatea Rășinari, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii, un ceas de mână și un telefon mobil.

Prin activitatea infracțională, bănuiții ar fi cauzat un prejudiciu de 40.000 de lei.

Mai multe mijloace de probă, documente și telefoane mobile au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate.

La data de 1 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a doi bărbați, de 47 și 53 de ani, din județul Călărași, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.