Sibiu – Acţiuni ale poliţiştilor sibieni

0
131

Up-date/Cercetat penal pentru tâlhărie, un sibian a fost reținut

La data de 2 mai a.c., procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar împotriva tânărului în vârstă de 22 de ani, din Slimnic, reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Știre inițială: La data de 1 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Slimnic, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

În fapt, la data de 1 mai a.c., agentul de pază al unei societăți comerciale din municipiul Sibiu l-ar fi surprins pe tânărul în cauză în timp ce încerca să părăsească incinta având asupra sa două sticle de băuturi alcoolice pe care nu le-ar fi plătit. Pentru a-și asigura scăparea, tânărul l-ar fi lovit pe agent în mod repetat, fiind imobilizat ulterior de către persoanele prezente în magazin.

Agentul de pază a suferit vătămări corporale care necesită aproximativ 8 zile de îngrijiri medicale.

Prejudiciul, în valoare de 116 lei, a fost recuperat.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii presupusului agresor, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

***

Reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 2 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au reținut pentru 24 de ore un bărbat sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 30.04.2023, în jurul orei 00:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism condus pe str. C. Noica din localitate, însă conductorul auto nu s-a conformat solicitării polițiștilor, și-a continuat deplasarea, acroșând totodată, un autoturism parcat pe această stradă. Conducătorul auto a părăsit locul evenimentului rutier, soldat doar cu pagube materiale, fiind identificat ulterior de către polițiști în persoana unui bărbat, în vârstă de 23 de ani, domiciliat fără forme legale în Turnu Roșu. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere iar autoturismul este neînmatriculat.

La data de 2 mai a.c., în urma probatoriului administrat, împotriva acestuia s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, bărbatul fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În cursul acestei zile, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig  pentru luarea unei măsuri preventive.

Cercetările în acest dosar continuă.

***

FAMILII ÎN IMPAS,  ORDINE DE PROTECȚIE PROVIZORII EMISE DE CĂTRE POLIȚIȘTI

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au fost solicitați să intervină pentru aplanarea a 7 stări conflictuale manifestate între membrii de familie, în întreg județul. În două situații, în urma evaluărilor de risc efectuate, s-a impus emiterea unui ordin de protecție provizoriu de către polițiști, pentru 5 zile.

E BINE DE ȘTIUT:

Violenţa domestică reprezintă un tipar de comportamente folosit pentru a obţine sau a menţine puterea şi controlul asupra unui partener intim. Se poate manifesta prin acțiuni fizice, sexuale, emoționale, economice sau psihologice sau amenințări de acțiuni care influențează o altă persoană. Acestea includ orice comportamente care sperie, intimidează, terorizează, manipulează, rănesc, umilesc pe cineva.    

Violența domestică afectează persoanele din toate mediile socio-economice și din toate nivelurile de educație, indiferent de rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau sex.

Dacă te afli în oricare dintre situațiile abuzive descrise mai sus, trebuie să știi că:

Nu ești tu de vină pentru că ai fost bătut/ă sau maltratat/ă

– Nu ești tu de vină pentru comportamentul abuziv al partenerului/partenerei tău/tale;

 Meriți să fii tratat/ă cu respect;

Meriți să trăiești în siguranță și să ai o viață fericită;

Nu ești singur/ă! Există oameni care doresc să te ajute.

Dacă te afli în oricare dintre situațiile abuzive descrise mai sus, poți să:   

• Îţi faci un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care poţi discuta despre abuz, care îţi pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care te pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le poţi da spre păstrare documentele tale importante, bani, numerele de telefon la care poţi apela la nevoie, lista cu obiectele de care ai nevoie în cazul în care trebuie să pleci;

• Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal;

• Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a depune plângere;

• Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor;

• Să nu îţi retragi plângerea;

• Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor.

Mai multe informații despre violența domestică găsiți aici:

https://sb.politiaromana.ro/ro/prevenirea-criminalitatii/programe-prioritare/violenta-domestica
https://sieureusesc.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.