Sibiu – Acţiuni ale poliţiştilor sibieni

0
106

Sibian arestat preventiv, cercetat penal pentru furt calificat în formă continuată

În cursul zilei de 21 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 35 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Bărbatul este bănuit că, în perioada 4 – 18 aprilie a.c., ar fi sustras casetele de bani din 4 automate de băuturi și alimente, de pe raza municipiului Sibiu, creând un prejudiciu de aproximativ 13.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 22 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a sibianului pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 09,45, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1, în zona PC Veștem, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani, domiciliat în Tălmăcel.

Testarea bărbatului cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 10,30, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri medieșeni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Aurel Vlaicu de către un localnic în vârstă de 50 de ani.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat un rezultat de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 18,30, pe DN 1, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus în zona Veștem de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, testarea persoanei în cauză cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii atât a alcoolemiei în sânge, cât și a prezenței substanței psihoactive în organism

În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 05,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au observat și au oprit un autoturism condus haotic pe Calea Dumbrăvii, autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Harghita.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu deține dreptul de a conduce, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul condusese autoturismul fără consimțământul proprietarului mașinii.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 23,00, pe raza localității Laslea, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Laslea au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 143A de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Mureș.

Întrucât testarea șoferului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În baza celor constatate, la nivelul Postului de Poliție Laslea, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.