Sibiu: Acţiuni ale IJP Sibiu în weekend

0
100

În perioada 20 – 22 octombrie a.c., polițiștii sibieni au continuat acțiunile de creștere a gradului de siguranță în trafic, în urma activităților specifice desfășurate fiind constatate 12 infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 30 de permise de conducere, au fost retrase 40 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 745 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 173.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 14,00, pe DN 1, în timp ce conducea un autoturism spre Brașov, în zona localității Veștem, un brașovean în vârstă de 54 de ani nu s-a asigurat la schimbarea benzii de deplasare și a acroșat un autoturism condus regulamentar.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a brașoveanului a indicat un rezultat de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 19,00, în municipiul Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, testarea cu aparatul din dotare a unui conducător auto a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul în vârstă de 36 de ani, din jud. Hunedoara, fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 04,00, în Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un tractor condus de către un localnic în vârstă de 33 de ani.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 1,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 20,00, în Avrig, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 105F, un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Bruiu, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 23,45, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul General Vasile Milea de către un sibian în vârstă de 22 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.