SIBIU – 3 persoane, pasageri ai zborului Madrid – Sibiu ca fiind pozitivi de SARS CoV-2

0
101

Vă informăm că în data de 07.08.2021, la cursa Wizzair Madrid – Sibiu, aterizată la 00:10, câinii prezenți în Punctul de Trecere al Frontierei din Aeroportul Internațional Sibiu Sibiu au detectat 3 persoane, pasageri ai zborului ca fiind pozitivi de SARS CoV-2.

În urma acestui fapt, persoanele au fost retrase din grup, li s-a explicat motivul pentru care au fost oprite și au așteptat până la procesarea întregului zbor.

Ulterior, cu acordul lor, pentru 2 pasageri s-au facut teste rapide, antigen. Primul pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma testării a primit rezultat pozitiv. Acesta prezenta schema de vaccinare completă din data de 22.07.2021 (17 zile). Având în vedere că prezenta tuse seacă și subfebrilitate (37,8) cu acordul lui, a fost solicitat un echipaj de la ambulanță pentru a fi transportat la UPU Sibiu în vederea efectuării investigațiilor de specialitate. Acolo, i-a fost recoltat un alt test Rapid- AG, și acesta fiind pozitiv. Ulterior s-a recoltat și un test RT-PCR, care a avut rezultat pozitiv. În urma analizelor, radiografiei și a consultului de boli infecțioase, s-a solicitat ambulanța de transport la domiciliul lui din județul Alba (Sebes).

Al doilea pasager, un bărbat în vârstă de 24 de ani, asimptomatic, a fost testat cu test Rapid – AG, rezultatul fiind negativ. Având în vedere faptul că nu era vaccinat, a fost carantinat la domiciliu cu recomadare de efectuare test RT-PCR în ziua 5 de carantină.

În ceea ce privește al treilea pasager, s-a constat că în data de 17.07.2021 a fost declarat vindecat întrucât au trecut 14 zile de la data primirii rezultatului pozitiv.

Pentru ambii pasageri testați, Direcția de Sănătate Publică Alba a fost anunțată în vederea monitorizării și efectuării anchetei epidemiologice, întrucât ambii pasageri aveau domiciliu pe raza județului Alba.

În aeronavă au fost un număr de 151 de pasageri din care un număr de 22 de pasageri au fost plasați în carantină la domiciliu și un pasager în izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.