SIBIU – Incendiu la un cabinet stomatologic din municipiul Sibiu, în cursul nopții

0
39

ISU Sibiu a fost solicitat în cursul nopții trecute (în jurul orei 1:20) să intervină de urgență în municipiul Sibiu, str. Fabricii pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un cabinet stomatologic.
La locul indicat s-au mobilizat prompt 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de serviciu și un echipaj SMURD.
Incendiul, a cărei cauza a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un aparat lăsat sub tensiune, a fost lichidat de pompieri militari.
Nu au fost victime.
Au ars aparate electrice, mobilier și a fost deteriorat interiorul cabinetului pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
𝐌𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚̆

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru „al județului Sibiu reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti:

❌ Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiator, aerotermă, fier de călcat, lampă, televizor, etc.;
❗️ Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
❌ Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
❌ Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
✅ Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent;
❗️ Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (frigider, aparat de aer condiționat, radiator, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
✅ Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.
❌Nu blocaţi copiii în casă cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune;

𝐈𝐍𝐒𝐓𝐀𝐋𝐀𝐓̧𝐈 𝐒𝐄𝐍𝐙𝐎𝐑𝐈 𝐃𝐄 𝐅𝐔𝐌!
✅ Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.
🧯 Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. 𝑨𝒑𝒆𝒍𝒂𝒕̧𝒊 𝒊𝒎𝒆𝒅𝒊𝒂𝒕 𝒏𝒖𝒎𝒂̆𝒓𝒖𝒍 𝒖𝒏𝒊𝒄 𝒅𝒆 𝒖𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̧𝒂̆ 𝟏𝟏𝟐!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here