Şeica – Mare – Bebeluş găsit în şanţ

0
102

Azi, 7 martie a.c., în jurul orei 09,30, un bărbat a sesizat polițiștii Postului de Poliție Șeica Mare cu privire la faptul că a găsit un copil mic, într-un șanț de pe marginea DJ 141A, la intrarea în localitatea Boarta.

La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o fetiță de vârstă fragedă, mama acesteia fiind identificată și depistată în foarte scurt timp. Este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava.

Mama și fiica au fost transportate la Spitalul Municipal Mediaș, fetița în vârstă de 5 săptămâni rămânând internată.

Reprezentanții DGASPC au fost anunțați cu privire la cele constatate de către polițiști, care au declanșat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință. În cauză, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de abandon de familie și rele tratamente aplicate minorului.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu a fost sesizată în data de 07.03.2023 de către reprezentantul Postului de Poliție Axente Sever, cu privire la găsirea unui minor în vârstă de aproximativ 1 lună (5săptămâni), care a fost abandonat într-un șanț pe DJ 141A la intrarea în localitatea Boarta, dinspre Șeica Mare. Reprezentanții DGASPC Sibiu s-au deplasat în regim de urgență la sediul Poliției Târnava pentru a discuta cu mama minorului, care a fost identificată de reprezentanții Poliției, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu mai dorește să se ocupe de creșterea și îngrijirea copilului.
În momentul de față, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaș. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgență a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală. Ținând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijență, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părintești a mamei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.